top of page

Görselleştirme neden önemlidir?


İyi çizilmiş bir çizim veya bir animasyon, binlerce sözcüğe bedel. Bir çizimden elde edilebilecek bilgi miktarı, çoğunlukla 8 dakikalık bir konuşmadan elde edilebilecek bilgi miktarı ile eşdeğer.

Araştırmalar beynin görüntüleri metinlerden 60.000 kat daha hızlı işlediğini gösteriyor. Bunun nedeni, görüntülerin uzun süreli bellekte, metinlerin ise kısa süreli bellekte depolanmasıdır.

Aktif öğrenme üzerine yapılan bir araştırma, katılımcıların yaklaşık %20’unu yazılı bilgileri hatırlayabildiğini, görüntülerin ise %80'sinden fazlasının hatırlandığını göstermiştir.

Beyinde işlem gören bilgilerin %94’ı görseldir.

Görselleştirme, bir sorunun çözülmesine yönelik atılabilecek en kilit adımdır. Bu şekilde bir anlatım, sorunların tanımlanması için en güçlü araçtır.

Sorunu gerçekten anlayabilmek için ardında yatan fenomeni anlamak gerekir. İyi bir fenomen tanımı, bir sorunun temel sebebini bulmak için harcayacağımız zamanı azaltabileceği gibi söz konusu sorunun çözülmesi için harcayacağımız zamanı da azaltır. Çizimler aracılığıyla fenomenin düzgün bir şekilde anlaşılmasının önemi de burada yatmaktadır: sorun çözme sürecini daha etkin ve etkili kılar.

Bir sorunun görselleştirilmesi, harekete geçmenin en temel adımıdır. Görselleştirme, ilgili kişilerin bilgilendirilmesini sağlar.

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page